Tyylin suhteen inspiraatio on mielestäni omalla kohdallani aika vaikea käsite. En valitettavasti kuulu niihin ihmisiin, jotka voivat yhdestä catwalk-kuvasta napata juuri omaan persoonaansa sopivat detaljit, päivittää tyylinsä niillä, ja näyttää taas yhtä hyvältä kuin ennenkin. Jopa Trendin muotikuvista inspiroituminen on hankalaa. Olen enemmän sitä tyyppiä, joka inspiroituu, yksittäisestä, juuri oikean näköisestä asusta, joka on vaikkapa koottu lehden sivulle, kuin monimutkaisesta tyylien sillisalaatista, jota pitää tulkita ja analysoida vaativammin kuin äidinkielen kursseilla. Erilaiset esimerkit muodissa olevista vaatekappaleista auttaa minua sisäistämään, mitä haluan. Esimerkiksi Oliviassa on joskus ollut "30 tyyliasiantuntijoiden vinkkiä", jotka ovat hallitsevassa asemassa muodin suhteen. Niistä on sitten kiva poimia ne itselleen sopivat jutut. Taidan ollakin juuri sellainen, jolle muoti pitää sanella selkeästi, vääntää rautalangasta nenän eteen, jotta alhainen muotiälykkyysosamääräni toimii.

Joillakin ihmisillä on myös lahja näyttää hyvältä missä tahansa asukokonaisuudessa, tai yhdistellä vaatekappaleitaan uskomattoman upealla tavalla. Tätäkään muotiälykkyyden osa-aluetta en omista. Saatan joskus miettia monta monituista hetkeä, mitkä vaatteistani sopisivat hyvin yhteen, ja mitkä taas eivät. Olisi niin helppoa, jos kaikki loksahtaisi paikoilleen helposti! Tuskastuttuaan joka-aamuisiin vaatekriiseihini äitini ehdotti, että jospa ottaisin vaikka kivoista asukokonaisuuksistani kuvia, jotka kiinnittäisin vaatekaappini sisäpuolelle. Niin helpottuisi moni kiireinen, unelias aamu ja usein toistuva vaateangst. Olen miettinyt ihan tosissani tämän toteuttamista. :DD Katsotaan miten käy.

Olen huomannut, että katumuotisivustot ja yksittäisten ihmisten tyylit, bongailtuna esimerkiksi blogeista ja IRC-Galleriasta, ovat itselleni sopivia inspiraationlähteitä, sekä jo edellä mainitut rautalankaversiot muotijutuista. Muutaman galtsuhenkilön tyyleistä olen saanut mielettömiä inspiraatiokohtauksia, joilla olen selkiyttänyt ajatuksiani siitä millaisen tyylin haluaisin itselleni kehittyvän. Toki saatan saada impulsiivisia ja äkkinäisiä inspiksiä myös niistä ns. vaikeammin tulkittavista lehdistä. Yhteenvetona voisin sanoa, että inspiroitumiseni on niin monimutkainen asia, etten siinäkään löydä yhtä vastausta tai linjaa tiettyä asiaan.

Lopuksi muutama enemmän tai vähemmän inspiroiva katumuotikuva:

890627.jpg

Kuvat: Hel-Looks, The Sartorialist, Stockholm Streetstyle